⌂ Home
Tillbaka
Sök:

Halloumipytt med örtsmör, senapskräm och äpple

(4 port)

1 kg potatis
3 morötter
1 litet blomkålshuvud
olivolja
salt
peppar

Örtsmör:
50 g smör
35 g frysta örter, t.ex dill, persilja el basilika

Senapskräm med äpple:
0,5 grönt äpple
2 dl crème fraiche
1 msk grov senap
2 tsk honung
salt
peppar

Topping:
200 gram halloumi
1 dl färsk persilja
70 gram bladspenat
1 citron
10 st färska champinjoner
1 nypa chiliflakes

Ställ smöret rumsvarmt och sätt ugnen på 225 °C. Tvätta och dela potatis, morot och blomkål i munsbitar och placera på plåt med ugnspapper. Ringla över olivolja, salta och peppar och rosta i mitten av ugnen (inte helt färdigt) ca 15 minuter. Skala och riv äpplet. Krama ur så mycket vätska du kan med händerna från det rivna äpplet och blanda sedan med creme fraiche, senap, salt, peppar och ev lite honung. Ställ kallt till servering. Ta ut plåten. Blanda rumsvarmt smör och örter. Lägg smöret över grönsakerna och rosta ytterligare 5-10 minuter tills de fått en fin, gyllene färg. Skär halloumin i bitar och stek i lite olivolja på hög värme tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten, strö över grovhackad persilja och lägg på halloumi. Servera med bladspenat, klyftad citron, senapskrämen och eventuellt råa rensade champinjonkvartar och chiliflakes.